Acest fel de mâncare cu paste cu brânză este un favorit italienesc și, cu tehnica potrivită, îl puteți face perfect de fiecare dată.

  • Pregătire: 15 min-20 min
  • Gătire: 15 min

Ingrediente

  • 100 g panceta
  • 50 g brânză pecorino
  • 50 g parmezan
  • 3 oua mari
  • 350 g spaghete
  • 2 căței de usturoi plinuți, curățații de coajă si lăsați întregi
  • 50 g unt nesărat
  • sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Gătire

  • PASUL 1 – Pune o cratiță mare cu apă la fiert.
  • PASUL 2 – Tocați mărunt panceta de 100 g, după ce ați îndepărtat mai întâi coaja. Rade fin 50 g branză pecorino si 50 g parmezan si amestecă-le.
  • PASUL 3 – Bate cele 3 oua mari într-un castron mediu si așezonează cu puțin piper negru proaspăt ras. Pune totul deoparte.
  • PASUL 4 – Adăugați 1 linguriță de sare în apă clocotită, adăugați 350 g spaghete și când apa revine la fierbere, fierbeți la fiert constant, acoperit, timp de 10 minute sau până când este al dente (abia fiert).
  • PASUL 5 – Toaceți 2 căței de usturoi curățați de coaja cu lama unui cuțit, doar pentru a-l învineți.
  • PASUL 6 – În timp ce se gătesc spaghetele, prăjiți pancetta cu usturoiul. Pune 50 g unt nesărat într-o tigaie mare și imediat ce untul s-a topit, varsă pancetta si usturoiul.
  • PASUL 7 – Se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 5 minute, amestecând des, până când pancetta devine aurie și crocantă. Usturoiul și-a conferit acum aroma, așa că scoateți-l cu o lingură cu fantă și aruncați-l.
  • PASUL 8 – Țineți căldura sub pancetta la mic. Când pastele sunt gata, se ridică din apă cu o furculiță pentru paste sau un clește si se pune în tigaia cu panceta. Nu vă faceți griji dacă în tigaie pică și puțină apă (doriți să se întâmple asta) și nu aruncați încă apa pentru paste.
  • PASUL 9 – Amestecați cea mai mare parte a brânzei cu ouăle, păstrând o mână mică înapoi pentru a o stropi mai târziu.
  • PASUL 10 – Luați tigaia cu spaghete și panceta de pe foc. Acum turnați rapid ouăle și brânza. Folosind cleștele sau o furculiță lungă, ridicați spaghetele astfel încât să se amestece ușor cu amestecul de ouă, care se îngroașă, dar nu se amestecă, și totul este acoperit.
  • PASUL 11 – Adăugați în plus apă pentru gătit pastele pentru a le menține picante (mai multe linguri ar trebui să facă acest lucru). Nu-l vrei ud, doar umed. Asezonați cu puțină sare, dacă este necesar.
  • PASUL 12 – Folosiți o furculiță cu vârfuri lungi pentru a răsuci pastele pe farfuria sau bolul de servire. Se servește imediat cu puțină stropire din branza rămasă si o rasa de piper negru. Dacă vasul se usucă puțin înainte de servire, mai stropiți cu apă fierbinte pentru paste și aroma lucioasă va fi reînviată.

Nutriție: per porție

  • kcal – 655
  • gras – 31g
  • saturate – 16g
  • carbohidrați – 66g
  • zaharuri – 0g
  • fibră – 3g
  • proteină – 32g
  • sare – 2,02g

Poftă bună!


Lasă un comentariu